Er du klar til en rigtig slankekur?

Nytåret nærmer sig. Og det betyder også, at tidspunktet for de mange mirakel-kure i diverse dame- og uge-blade kommer.

Men lad mig afsløre noget. Der er ingen af disse kure, der er rigtige slankekure.

De bygger alle sammen på idéen om, at du kan tabe dig en hel masse i løbet af meget kort tid. Men det kan ikke lade sig gøre. I hvert fald ikke på en sund måde.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan bruge metoder til at kickstarte din slankekur. Det kunne f.eks. være noget slankepulver som Nupo. Her kan du som udgangspunkt smide en del kilo på kort tid.

Men efterfølgende er det så også vigtigt, at du skifter hest – og satser på en mere langsigtet kur. Og den involverer altså ikke pulver – men rigtig mad.

Når du skal tabe dig, er det vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Du behøver ikke spise meget særlige måltider eller tælle kalorier. Hvis bare du spiser noget, som er sundt – og holder dig fra kulhydrater, så er du godt på vej.

I praksis betyder det, at du skal spise masser af salat og fedtfattigt kød – og mindre kartofler, ris, pasta og brød.

Kombinerer du så disse sunde måltider med en masse motion, så er du godt på vej.

Og det behøver ikke være lange løbeture hver dag. Meget mindre kan også gøre det.

Helt banale ting som at gå i stedet for at tage bussen, og tage trapperne i stedet for elevatoren, kan hjælpe rigtig meget.

Det er dog stadig en god idé at motionere en lille smule, hvis du gerne vil tabe dig. For jo mere energi, som du forbrænder (igennem f.eks. løb), jo mere vil du også tave dig på den lange bane.